Akcijos „Tautinė apyrankė — Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-mečiui" tęsinys

DSCF77622015 m. kovo 5-ąją dieną Utenos „Saulės" gimnazijos įvairių klasių mokiniai vyko į ekskursiją, kurios tikslas - užrišti mūsų gimnazistų nupintas apyrankes ant specialiai šiai akcijai paruoštų stilizuotų Gediminaičių stulpų, esančių Vilniaus nacionalinėje dailės galerijoje. Mūsų gimnazija atvežė ir užrišo 492 apyrankes, o nupynėme jų dar daugiau — apyrankėmis pasipuošėme patys, dalį padovanojome jų neturintiems.
Po apyrankių rišimo norintieji aplankė dailės galerijos sales.

Į kelionės programą buvo įtraukta ir daugiau objektų. Aplankytas Genocido aukų muziejus. Mokiniai apžiūrėjo buvusį KGB vidaus kalėjimą, mirties nuosprendžių vykdymo patalpą, šiuolaikines ekspozicijas, supažindinančias su nepriklausomybės praradimu XXa. viduryje, sovietų valdžios represijomis, pasiaukojama ir atkaklia kova dėl nepriklausomybės atgavimo. Per Vilniaus senamiestį keliavome į ISM (Vadybos ir ekonomikos universitetą), kur mokiniai buvo supažindinti su studijų programomis, mokymo auditorijomis.
Nepaisant labai blogo oro nuotaika buvo puiki ir tai galima matyti kelionės nuotraukose.
Taip pat nuvežėme 74 Utenos Adolfo Šapokos gimnazistų ir 38 Utenos rajono mokinių savivaldos informacijos centro nupintas apyrankes.

Utenos „Saulės" gimnazijos informacija