Kvietimas į forumą „Kūrybinės jungtys"

2014 10 Kviečiame Jus į trečiąjį forumą kūrybiškumui ugdyti „Kūrybinės jungtys", kuris vyks 2014 m. spalio 22–23 dienomis. Forumo tikslas – papasakoti, kaip kūrybiško mokymosi principai ir būdai pritaikomi Lietuvos mokyklose, pasidalinti praktine mokyklų ir kuriančių profesionalų partnerystės patirtimi bei tyrimų įžvalgomis apie ugdymo inovacijas mokyklose, pristatyti naujausias kūrybiško mokymosi tendencijas. Kiekvienas dalyvis forume galės formuoti savo santykį su kūrybiškumu ir partneryste. Forumą rengia Ugdymo plėtotės centras, ketvirtus metus Lietuvos mokyklose įgyvendinantis programą „Kūrybinės partnerystės".

Pirmąją forumo dieną daugiau dėmesio bus skirta kūrybiškumo teorijai ir praktikai aptarti. Kodėl svarbu jį ugdyti mokyklose? Kaip turi keistis mokykla, kad taptų vaikų kūrybiškumą ugdančia erdve? Antrąją dieną bus atsigręžta į partnerystę. Kaip užsimezga ir vyksta partnerystės, skatinančios sisteminius mokyklų pokyčius? Kodėl šiems pokyčiams svarbus kuriančių žmonių indėlis?

Forume lektoriai iš Lietuvos ir užsienio pristatys kūrybiškumo svarbą šiandieninėje sparčiai kintančioje visuomenėje, kels diskusijas, kokią įtaką kūrybiškumas turi mūsų asmenybei, švietimo sistemai ir šalies ateičiai.

Forume bus pristatyti ir programos metu atliktų tyrimų rezultatai. Jų duomenys parodys, kokį poveikį mokiniams, mokytojams ir mokyklai kaip organizacijai daro ilgalaikės partnerystės su kūrėjais, kokie yra didžiausi iššūkiai, kylantys mokykloms įgyvendinant inovatyvius ugdymo principus.

„Kūrybinių partnerysčių" programoje dalyvavę kūrybinių sričių profesionalai ir mokslininkai kvies į praktines sesijas, kurių metu bus galima patirti kūrybišką mokymąsi. Atvejo laboratorijose kūrėjai su mokytojais dalinsis patirtimi, kaip sprendė aktualias mokyklos problemas. Mokymosi pratybose įvairių sričių praktikai kvies patirti ugdymo procesą, pagrįstą jų profesinės srities mąstymo ir veiklos būdais. Programoje dalyvavę mokiniai ir mokytojai pasakos asmenines pokyčių istorijas.

Forumas „Kūrybinės jungtys" vyks viešbutyje „Panorama Hotel" (Sodų g. 14, Vilnius) spalio 22–23 dienomis nuo 9 val. Registracija vyks iki spalio 15 dienos.

Forumo programa ir registracija: www.kurybinespartnerystes.lt

„Kūrybinės partnerystės" – tai pokyčius mokykloje inicijuojanti kūrybiškumo mokymo programa. Ši programa bendrai veiklai suvienija moksleivius, mokytojus ir kūrėjus. Kūrybiškumas tampa neatsiejama bendrojo ugdymo proceso dalimi, todėl įprastinis mokymasis tampa labiau motyvuojantis ir visus įtraukiantis. Per trejus mokslo metus programoje jau dalyvavo apie 6,5 tūkst. Lietuvos mokinių, daugiau nei 1000 mokytojų, 138 mokyklos. Įgyvendinta daugiau nei 200 unikalių projektų. Projektą „Kūrybinės partnerystės" inicijavo Švietimo ir mokslo ministerija, iš dalies remia Europos socialinis fondas.