2014 m. rugsėjo 25-26 d. Įvyko renginys „IKT įrankių taikymai tarptautinėje projektinėje veikloje“ Utenoje

2014 09 25 e-Twinning 2014 m. rugsėjo 25-26 d. Utenos Dauniškio gimnazijoje vyko Nacionalinės Lietuvos eTwinning paramos tarnybos ir programos ambasadorių Loretos Tarvydienės ir Giedrės Sudniutės inicijuotas Utenos regiono bei Comenius daugiašalės partnerystės projekto “Training for LIFE: Leadership Initiatives for Europe” mokytojams skirtas eTwinning seminaras Utenoje. Seminaras vyko anglų kalba.

Susitikimų metu pristatytos Erasmus+ ir jo programų naujovės Rumunijos, Kroatijos, Vengrijos, Lenkijos, Portugalijos, Italijos, Latvijos, Turkijos, Danijos ir Lietuvos mokytojams, dalyvaujantiems Comenius daugiašalės partnerystės “Training for LIFE: Leadership Initiatives for Europe” projekte ir kitiems besidomintiems projektine veikla mokytojams.

Seminaro metu pristatyti koliažų kūrimo įrankiai bei jų taikymas projektinėje veikloje, Facebook elementų kūrimo ir redagavimo įrankiai ir jų taikymai projektinėje veikloje, apžvelgtos e. albumų kūrimo priemonės ir parodyta, kaip galima 2014 09 25 e-Twinning pritaikyti projektinėje veikloje. O taip pat pristatyta visai nauja, mėgstantiems keliauti ir fiksuoti kelionės įspūdžius Cartograph programa ir jos pritaikymo galimybės. Taip pat buvo pristatyta ERASMUS+ eTwinningTwinspase erdvė ir partneriai pakviesti vykdyti ne tik  Comenius, bet ir eTwinning projektus.

Tarptautinio seminaro dalyviai refleksijos metu įvertino renginio pradžioje suformuluotų norų įvykdymą emocinėmis išraiškomis. Džiugu, kad nuotaikingi veideliai papuošė „Norų medį“ ir iš seminaro dalyviai išsinešė ne tik geras emocijas, bet ir žinių.

informacijos apie eTwinning programą, registraciją portale, TwinSpace įrankių panaudojimą, gerosios patirties pavyzdžius rasite centriniame eTwinning portale bei nacionalinėje eTwinning interneto svetainėje.

                                                              

                                                                 eTwinning projekto ambasadorė Utenos/Vilniaus regionui Loreta Tarvydienė