„Lietuvos draudimas“ vėl kviečia vairuotojus saugoti vaikų keliones į mokyklą

Apsaugok mane logoVioleta Develienė

Prasidedant naujiems mokslo metams, visą rugsėjo mėnesį didžiausia ne gyvybės draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas" kviečia vairuotojus saugoti vaikų gyvybes kelyje ir pasitinkant į mokyklas grįžtančius vaikus vairuoti atsargiau. Rugsėjis skelbiamas akcijos „Apsaugok mane" mėnesiu, kurio metu „Lietuvos draudimas" visus Utenos rajono savivaldybės bendrojo lavinimo mokyklų moksleivius apdraus nuo nelaimingų atsitikimų kelyje, o savivaldybė „Apsaugok mane" ženklu paženklins pavojingiausias perėjas prie mokyklų. Kviečiame vairuotojus būti budrius ir užtikrinti, kad vaikų kelionės į mokyklą būtų kuo saugesnės.

„Lietuvos draudimo" duomenimis, per 14 akcijos gyvavimo metų pirmąjį mokslo metų mėnesį iš viso nukentėjo daugiau nei 60 moksleivių, kurių tėvams ar globėjams „Lietuvos draudimas" jau išmokėjo daugiau nei 70 tūkstančių litų. Per akcijos laikotarpį pasitaikė ir itin skaudžių, mirtinų nelaimių, kai buvo partrenktas moksleivis pėsčiųjų perėjoje, tačiau pastaraisiais metais tokių lemtingų įvykių išvengti pavyko. „Lietuvos draudimo" generalinis direktorius Kęstutis Šerpytis informuoja, kad draudimo apsauga galioja visoje Lietuvoje visą mėnesį bet kuriuo paros metu. Tereikia, kad apie įvykį moksleivio tėvai ar globėjai praneštų „Lietuvos draudimui" telefonu 1828.
Akcija „Apsaugok mane" buvo pradėta 2000 m. Vilniuje. Ją pradėjo Vilniaus miesto savivaldybė ir didžiausia šalies draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas". 2001 metais ši iniciatyva buvo išplėsta į dar du šalies didmiesčius – Kauną ir Klaipėdą, vėliau prie akcijos prisijungė didžioji dalis Lietuvos savivaldybių. Nuo 2010 metų „Lietuvos draudimas" kasmet nemokamai apdraudžia visus pėsčiuosius moksleivius visuose šalies keliuose ir gatvėse visą rugsėjo mėnesį.