2014 m. rugpjūčio 23 d. pilietinių iniciatyvų diena „Koks tu ir aš – tokia ir Lietuva"

2014 08 23 Renginio planasPranešimas spaudai
2014 m. rugpjūčio 22 d., Vilnius

Šiandien lietuviai negalėtų pakartoti Baltijos kelio, nes nežino, kas yra pilietiškumas ir nevertina turimos laisvės? O gal jaunimas nėra patriotiškas? Tai ir dar daugiau temų jau rugpjūčio 23 d. Vilniuje, prie Baltojo tilto nagrinės Lietuvos moksleivių sąjungos organizuojamos pilietinių iniciatyvų dienos „Koks tu ir aš – tokia ir Lietuva" dalyviai.
Renginio pradžioje sveikinimo žodį tars LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė, taip pat, dalyvaujant Ukrainos ambasadoriui p. Valerii Zhovtenko, bus išskleista širdies formos Ukrainos vėliava. Simbolis, kad mums visos tautos – sesės.

Šio, vieno iš 3 didžiausių renginių, skirtų Baltijos kelio 25-mečiui, metu bus pristatomos Lietuvoje veikiančios, pilietiškumą skatinančios jaunimo organizacijos, iniciatyvos, akcijos ir projektai. Idėjų zonoje veiks kūrybinės dirbtuvės: apyrankių pynimas, piešimas ant vandens, kiti meniniai užsiėmimai. Taip pat renginio erdvėje įsikurs Nacionalinio kraujo centro palapinė, stalo žaidimai, gigantiški šachmatai, tobulėjimo namelis ir dar daug kitų erdvių, kuriose vyks pilietiškumą bei asmeninį tobulėjimą skatinančios veiklos.
Apie patriotiškumo (ne)buvimą kalbėti kvies žinomi visuomenės veikėjai. Pirmaja tema „Šiandien lietuviai (ne)galėtų pakartoti Baltijos kelią(o)" diskutuoti kvies Algimantas Čekuolis, prof. Vytautas Juozapaitis, Ramūnas Burokas, Remigijus Šimašius. Iškart po jų, Milda Aušrinė Pavilionienė, Aušra Kilkuvienė, Gintaras Steponavičius, Zigmas Vaišvila ir Mantas Zakarka diskutuos tema „Pilietiškumas ir patriotiškumas – nesuderinama?".
Taip pat renginio dalyviai galės išvysti dokumentinį filmą „Misija: Sibiras" bei itin aktyvaus visuomenės dėmesio sulaukusį E. Jankausko filmą „Anglijos karalienė pagrobė mano tėvus".
„Dažnai girdime, kad jaunimas nėra pilietiškas, nes nebežino tikrosios laisvės prasmės. Šiuo renginiu norime parodyti, kaip pilietiškumas yra kuriamas šiandien ir kiek prie to prisideda jaunas žmogus." - artėjantį renginį komentavo Lietuvos moksleivių sąjungos Prezidentas A. Mikalauskas.
Renginys vyks jau šį šeštadienį, rugpjūčio 23 d. Vilniuje, prie Baltojo tilto, nuo 12 iki 18 val. Kviečiame apsilankyti!

Kontaktinis asmuo:
Akvilė Burneikaitė
Komunikacijos koordinatorė
El. paštas: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai
Tel. numeris: +370 671 63231

2014 08 23 Renginio programa