2014 m. gegužės 27 d. Evakuacijos pratybos Aukštakalnio progimnazijoje

2014 m. gegužės 27 d. Evakuacijos pratybos Aukštakalnio progimnazijoje 2014 m. gegužės 27 dieną Aukštakalnio progimnazijoje vyko civilinės saugos evakuacijos pratybos. Pratybų tikslas – praktiškai evakuoti mokinius, mokytojus, personalą pačios mokyklos turimais resursais, tobulinti evakuacijos organizavimą bei veiksmų koordinavimą, apmokyti mokyklos bendruomenę kaip reikėtų elgtis mokykloje kilus gaisrui.
Visa mokyklos bendruomenė, išgirdusi pavojaus signalą, organizuotai paliko mokyklos pastatą ir susirinko stadione.

Čia progimnazijos mokinius ir mokytojus pasitiko Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus inspektorius Dainius Steiblys. Pareigūnas papasakojo apie evakuacijos svarbą, supažindino su gaisro gesinimo priemonėmis, pademonstravo įvairių tipų gesintuvus. D. Steiblys atsakė į mokytojų ir mokinių klausimus, o visi norintys praktiškai išbandė gesinti ugnį.
Šios pratybos susilaukė didelio mokyklos bendruomenės susidomėjimo, priminė elementarias žinias apie žmonių elgesį evakuacijos metu ir tikimės buvo naudingos ne tik mokiniams, bet ir visam progimnazijos personalui.