2014 m. gegužės 27 d. LSU pradeda veiklą Utenoje

2014 05 27Lietuvos sporto universitetas plečia veiklą Lietuvos regionuose. Šįkart LSU pasiūlys studijų ir sveikatingumo paslaugų galimybes Utenoje. Universiteto rektorius prof. habil. dr. Albertas Skurvydas ir Utenos rajono savivaldybės administracijos direktorius Jonas Slapšinskas pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Jos pagrindas – Utenos rajono plėtros strateginis planas 2011-2017 metams ir LSU integruotos veiklos plėtros strategija 2012-2017 metams, kurios numato aukšto mokslo ir tęstinio mokymo regioninę plėtrą, sukuriant reikalingas sąlygas ir infrastruktūrą.

„Mes daug dėmesio skiriame sporto ir sveikatingumo infrastruktūros plėtrai, o Universiteto žinios, grįstos mokslu, mums labai svarbios. Džiaugiuosi, kad Universitetas vykdys išlyginamąsias studijas Utenoje kolegijoje, o vėliau bus galimybė tęsti mokslus magistratūroje. Ne visi gali studijuoti kituose miestuose, tam reikia laiko ir papildomų išlaidų, tad mūsų rajono gyventojams atsiveria aukštojo mokslo galimybės", – teigė Utenos rajono meras Alvydas Katinas.
Sutartimi LSU įsipareigojo peržiūrėti bei parengti studijų ir tęstinio mokymo programas, kurias galima įgyvendinti Utenoje. Rajono savivaldybės administracija įsipareigojo suteikti teoriniams ir praktiniams užsiėmimams reikalingas patalpas.
„Utenos rajono savivaldybė puikiai vysto sporto ir sveikatingumo infrastruktūrą. Šiose srityse mes galime suteikti nemažai žinių, pasidalyti patirtimi daugelyje Lietuvos regionų", – sakė Universiteto rektorius prof. habil. dr. Albertas Skurvydas.
Pasak LSU kanclerio Mindaugo Balčiūno, nuo rugsėjo 1 dienos Utenoje kolegijoje prasidės išlyginamosios studijos, o nuo kitų metų pradžios bus galimybė studijuoti Turizmo ir sporto vadybos magistrantūroje.
Daugiau informacijos apie studijas Utenoje – Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai , visais studijų klausimais kreipkitės į LSU Studijų kokybės priežiūros centrą: tel. nr.: 8 37 302 628, el.paštas: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai .'; document.write( '' ); document.write( addy_text45277 ); document.write( '<\/a>' ); //--> Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai

Vaizdo reportažas: https://www.youtube.com/watch?v=inx6TBdQW5w.


Lietuvos sporto universiteto informacija