2014 m. balandžio 15 d. Utenos švietimo įstaigose lankėsi delegacija iš Ukrainos Respublikos

100 0146Violeta Develienė

2014 m. balandžio 14-17 dienomis Utenoje lankosi Ukrainos Respublikos Kovelio savivaldybės ugdymo įstaigų vadovai. Nesenai Kovelyje lankęsis Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas pakvietė ugdymo įstaigų vadovus aplankyti Lietuvą ir susipažinti su mūsų švietimo ir ugdymo sistema.

Utenos vaikų lopšelyje-darželyje „Želmenėlis" Ukrainos atstovai susipažino su Utenos rajono švietimo sistema, kurią išsamiai pristatė Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas R.Kraulišas ir išklausė darželio direktorės Sigitos Balčiūnienės pranešimą apie ankstyvąjį ugdymą ir ikimokyklinės įstaigos veiklų organizavimą.

Svečiams koncertavo Utenos vaikų lopšelio darželio „Želmenėlis" folkloro ansamblis „Kupolytė". Vėliau svečiai lankėsi Utenos Jaunimo mokykloje, kur buvo supažindinti su alternatyviuoju ugdymu, bei Krašuonos progimnazijoje-ten bendravo su pagrindinio ugdymo specialistais.
Po pietų Kovelio savivaldybės ugdymo įstaigų vadovai lankėsi Utenos Dauniškio gimnazijoje. Direktorius Donatas Juodelė papasakojo apie gimnaziją ir pakvietė apžiūrėti gimnazijos edukacines erdves. Susitikime viešėjęs Utenos kolegijos direktorius prof. dr. Gintautas Bužinskas supažindino svečius su studijų galimybėmis Utenoje. Ukrainiečių delegacijos vadovas Viktor Bičkovskyj,dėkodamas už priėmimą, kolegų vardu palinkėjo pedagogams sėkmės darbuose, susitikimo dalyviai aktyviai diskutavo edukologijos klausimais ir numatė bendradarbiavimo galimybes.