2014 m. balandžio 2 d. Aukštakalnio progimnazijos mokinių išvyka į LR Seimą

LRS2014 m. balandžio 2 dienos rytas išaušo šaltas ir apniūkęs, bet Utenos Aukštakalnio progimnazijos kai kurie penktokai ir aštuntokai buvo puikios nuotaikos, nes jų laukė turininga ir smagi išvyka į Lietuvos sostinę Vilnių. Vilnius, žadėdamas puikią dieną, pasitiko mokinius skaisčiais pavasarinės saulės spinduliais.

Pirmasis sustojimas – prie Lietuvos Respublikos Seimo. Ekskursija po Seimą buvo planuota iš anksto. Tam, kad ji įvyktų, daug prisidėjo gerb. Seimo narės Mildos Petrauskienės padėjėja Marija Ilčinskienė, dirbanti Utenoje, Seimo narės biure. Jos dėka ekskursija vyko labai sklandžiai.

Pirmiausia mokiniai praėjo pro Seimo apsaugos postą ir įsitikino, kad patekti į Seimą nėra taip paprasta. Po to moksleivius pasitiko Seimo darbuotojos, kurios visus palydėjo į fojė. Ten mokinius maloniai pasitiko gerb. LR Seimo narė Milda Petrauskienė, kurios dėka moksleiviai viešėjo Seime. Buvo padaryta bendra visų ekskursantų nuotrauka kartu su Seimo nare. Vėliau vyko ekskursija po Seimo rūmus. Pirmiausia mokiniai prisiminė visus Lietuvos prezidentus, pabuvojo prezidento kambaryje, po to žiūrėdami į portretus vardijo Seimo pirmininkus. Moksleiviai apsilankė tiek senoje, tiek naujoje Seimo posėdžių salėse, pasėdėjo Seimo narių darbo vietose, pajuto šių patalpų atmosferą. Na, bet įdomiausia buvo spaudos konferencijų salėje, kurioje įvyko susitikimas su gerb. Seimo nare Milda Petrauskiene, kuri, atidėjusi visus darbus, mielai sutiko priimti Utenos Aukštakalnio progimnazijos mokinius. Gerb. Seimo narė Milda Petrauskienė papasakojo moksleiviams apie save, apie savo darbą Seime, apie Seimo nario veiklą, maloniai atsakė į visus mokinius dominusius klausimus ir paragino vaikus kuo geriau mokytis, jau dabar susimąstyti apie savo ateitį, turėti tikslą ir visada jo siekti. Mokiniai įdėmiai klausėsi pasakojimo. Pasibaigus pokalbiui, gerb. Seimo narė apdovanojo moksleivius bei juos lydėjusias mokytojas atminimo dovanėlėmis ir pakvietė į Seimo kavinę pasivaišinti saldumynais.
Išlydėdama ekskursantus, gerb. Seimo narė Milda Petrauskienė pasidžiaugė Utenos Aukštakalnio progimnazijos moksleiviais, sakydama, kad jie yra Lietuvos ateitis, Lietuvos atžalynas, ir palinkėjo gražaus reginio Akademiniame dramos teatre žiūrint režisieriaus J. Vaitkaus spektaklį „Atžalynas''.
Utenos Aukštakalnio progimnazijos mokiniai nuoširdžiai dėkoja gerb. Seimo narei Mildai Petrauskienei ir jos padėjėjoms už turiningai bei prasmingai praleistą dieną sostinėje.