Futboliuko turnyras „Smūgis į pavasarį"

Futboliuko turnyras „Smūgis į pavasarį"Utenos vaikų lopšelis-darželis „Pasaka" dalyvauja Lietuvos futbolo federacijos ilgalaikės vaikų masinio futbolo vystymo programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus" respublikiniame projekte „Futboliukas". Projektas skirtas populiarinti uždarų patalpų futbolą. Tai netradicinis, įdomus, linksmas būdas stiprinti ne tik vaikų fizinę sveikatą, bet ir ugdantis drąsą, ryžtą, draugiškumą, pasitikėjimą atsakingumą už save ir šalią esantį.  Į šį projektą buvo pakviesti 5-7 m. vaikai. Jie aktyviai įsijungė į organizuojamas treniruotes bei žaidimus.

 

Futbolo virusu užsikrėtė visa darželio bendruomenė. Didelį susidomėjimą futbolu įrodo gausi paroda darželyje. Sistemingai vyko treniruotės, sportiniai turnyrai tarp vaikų, šeimų ir auklėtojų.

Sušilus orams, visi maži ir dideli išsiruošė į Utenos daugiafunkcį sporto centrą švęsti futboliuko turnyro „Smūgis į pavasarį". Sporto arenoje žaidėjus aktyviai palaikė  gausus būrys sirgalių.    Renginio vedėja „Kamuoliukas" (auklėtoja Neringa) pakvietė išmokti žaisti futbolą ir į svečius užsukusį „Ančiuką" (auklėtoja Gražina).

Įnirtinga kova vyko tarp komandų. Pertraukėlių metu šoko šokėjos. Daug džiugių akimirkų patyrė sirgaliai. Nepraleido progos futbolo sužaisti ir auklėtojos. Varžyboms teisėjavo treneris Raimundas Bartašius.  Nugalėjo draugystė ir gera nuotaika. Vaikai sulaukė apdovanojimų iš LFF svečio Vaidoto Rastenio. Už šaunų žaidimą padėkas įteikė darželio direktorė.

Patyrę džiugių akimirkų planuojame ir toliau sistemingai treniruotis ir surengti dar ne vieną futbolo turnyrą ir šventę.